SEM internet strani in izdelava internet trgovine

Spletni marketing za internetne strani

Zakaj je koristna optimizacija spletnih strani

Si za svoje internetne vsebine želite, da bi bile visoko uvrščene na spletnih iskalnikih, da bi privabljale čim večje število ciljnih torej dejanskih obiskovalcev, da bi bile zelo dobro najdene pod številnimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverili in merili rezultat spletne optimizacije? Optimizacija spletne strani oziroma angleško Seo (Search Engine Optimization) je v današnjem času porasta spletnih strani in velike konkurence ključnega pomena, saj zagotavlja soldino najdenost internet strani v spletnih iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost vaše internetne strani. Mnogi se zatekajo kar k plačljivi promociji spletnih strani, vendar se dolgoročno kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko spletnih iskalnikov. Prednost optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je stran optimizirana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše spletne strani dobivate nepretrgoma in popolnoma brezplačno. Če se odločite za storitve optimiziranja internet strani pridobite dobro in uspešno uvrstitev v spletnih iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo dejavnostjo izdelava logotipa, umeščanje ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za obiskovalce vaših internet strani.

Kaj sploh je optimiziranje internet strani in zakaj jo podjetje potrebuje?

Optimiranje internet strani in trgovin oz. po angleško SEO dandanašnji pomeni postopek predelave internet strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čimbolje najdejo najdejo. To pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji spletnih strani določena internet stran za optimizirane ključne besede v internet iskalnikih uvršča čim višje med najdenimi spletnimi stranmi. Na dobro razvrstitev v iskalniku vpliva veliko število postavk.. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na spletnih iskalnikih Google ter Najdi.si. Učinkovita optimizacija spletnih strani je ključna za občutno povečanje obiskovalcev vaših internet strani. Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen. Ali veste, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaše internetne strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimiranja spletnih trgovin lotim sam?

Optimiziranje internet strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na internetu številni ponudniki nudijo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. A žal, ali pa na srečo je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno metanje ključnih besed v internetne strani. Slaba optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekateri od pomembnejših faktorjev učinkovite optimizacije:
• pravilna izdelava internet strani (kodiranje),
• pravilna izbira ključnih besed,
• pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani.

Tako je zelo pomembno, da je optimiranje strani narejena kakovostno in učinkovito. Že v samem postopku je treba upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu postopka izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletne strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj podjetja opredelijo željeni cilji. Glede na cilje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<Domov