Pnevmatike

Ugodne pnevmatike in oprema za kombi

Poceni in kakovostne avtomobilske gume

Vaš avtomobil optimalno deluje takrat, kadar ima ustrezne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za najboljšo varnost v prometu pa je letne gume priporočljivo zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike omogočajo optimalno varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje avtomobila na cesti. Zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske gume najbolje namestiti na vsa štiri kolesa. Kot ustrezna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer pravilno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje vozila na cesti zagotovile kvalitetne zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo optimalen prijem na cesti ne glede na razmere.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravaljalec cest lahko zarai izrednih razmer taka vozila časovno omeji promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocesti in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avtomobilske gume naj bi bile ustrezno montirane. Najbolje je, da jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite popolno varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo v zimskih razmerah voziti letne gume. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih gum z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa.

Za obvezno zimsko opremo štejejo tudi letne gume na vseh štirih kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri avtomobilih s štirikolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Samo gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske pnevmatike tudi pri temperaturi pod sedem stopinj C dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Montaža zimskih in letnih gum po ugodnih cenah

Menjava zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil ustrezno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjavanje gum je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati ustrezno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi dobro centrirane. Ravnotako vam bo vulkanizer ocenil stanje gum in vam svetoval primerno menjavo.

Zakaj kupiti kvalitetne zimske gume ali letne pnevmatike?

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avta,
• ker boste na cestah varni ne glede na razmere,
• ker kakovost jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker dobre zimske ali letne gume zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih gum si boste zagotovili ugodne cene in najboljše blagovne znamke gum z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so gume postale bistveno bolj zanesljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material z leti izrabi, zato je pnevmatike potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in se med sabo razlikujejo po globini profila in nekaterih drugih karakteristikah, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v cestnem prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu pnevmatik odločite za najboljše gume in jih menjate dvakrat letno, da boste v prometu dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

<Domov